Προβλήματα Hardware

νεώτερη ενημέρωση – 06/07/2010

Ο server αυτή την στιγμή λειτουργεί με τα ανακτημένα δεδομένα συν οτιδήποτε νεώτερο είχε υπάρξει αυτές τις ημέρες. Υπάρχουν ακόμα εμφανή προβλήματα:

  • υπάρχουν διπλά posts. Σκοπεύουμε να αφαίρεσουμε τα διπλά ποστς μέσα στις επόμενες μέρες με το χέρι. Όποιος επιθυμεί μπορεί να βοηθήσει κάνοντας αυτή την δουλεία στο μπλογκ του. (όπου υπάρχουν διπλά ποστς, ενδέχεται το ένα από αυτά να περιέχει και comments, οπότε θα αφαιρεθεί αυτό χωρίς τα comments).
  • Το support mail εξακολουθεί να μην λειτουργεί, οπότε η επικοινωνία μπορεί να γίνεται ακόμα μέσα από το φόρουμ των eποδομών.
  • Το squat.gr για κάποιες μέρες θα τρέχει στον προήγουμενο μας σέρβερ (εως ότου να αντικατασταθούν οι δίσκοι που καταστράφηκαν) οπότε και είναι αναμενόμενη η μείωση της ταχύτητας απόκρισης.
  • Είναι ακόμα κλειστές οι εγγραφές.
  • Και άλλα για τα οποία περιμένουμε οι χρήστες να μας ενημερώσουν μέσω του φόρουμ.

Επίσης ό,τι αλλαγές πραγματοποιήθηκαν το τελευταίο δεκαήμερο έχουν αποθηκευθεί από εμάς, οπότε για οποιαδήποτε παράληψη (ή αν χάθηκε κάτι κλπ) στείλτε μας για να το επαναφέρουμε.

ΥΓ. Μέσα στις επόμενες μέρες, και αφού πάρουμε το υλικό στα χέρια μας, αναμένεται ο σέρβερ να βγεί offline για λίγες ώρες.

 

δευτέρα 05/07: αυτή τη στιγμή εκτελούνται οι απαραίτητες εργασίες ώστε να επαναφέρουμε τα δεδομένα που είχαν χαθεί, και γι αυτό δεν θα είναι δυνατή η είσοδος στο dashboard για μερικές ώρες.

 
 
ενημέρωση – 03/07/2010


Τελικώς η διαδικασία ανάκτησης των δεδομένων ήταν επιτυχής. Αυτή τη στιγμή πραγματοποιούνται οι απαραίτητες εργασίες ώστε να μπορέσουν να σηκωθούν τα blogs όπως ήταν πριν συν οτιδήποτε νεότερο έχει υπάρξει αυτές τις τελευταίες μέρες (κοινώς να γίνουν merge οι βάσεις). Νεότερη ενημέρωση θα υπάρξει κατά πάσα πιθανότητα αύριο (κυριακή 4/7).






Ανακοίνωση – 23/06/2010


Στις 21 Ιουνίου το βράδυ αντιληφθήκαμε ότι ο server του squat.gr δεν είναι online. Πηγαίνοντας στον χώρο του server διαπιστώσαμε ότι μετά από εργασίες στο τοπικό ηλεκτρολογικό δίκτυο προέκυψε σοβαρότατο σφάλμα. Πιο συγκεκριμένα η επαναλαμβανόμενη διακοπή στην ηλεκτροδότηση κατέστησε το UPS άχρηστο με αποτέλεσμα 2 από τους 3 σκληρούς δίσκους της συστοιχίας RAID5 του server να τεθούν εκτός λειτουργίας, με άμεση συνέπεια την μόνιμη απώλεια δεδομένων και των τοπικών αντιγράφων ασφαλείας. Στις 23 Ιουνίου είχαμε πια εξαντλήσει κάθε πιθανή περίπτωση να επαναφέρουμε τον server, με τα μέσα που διαθέτουμε, σε λειτουργική κατάσταση. Επιπλέον η υποδομή με τα απομακρυσμένα αντίγραφα ασφαλείας βρισκόταν σε διαδικασία εκτεταμένης συντήρησης οπότε και τα πιο πρόσφατα αντίγραφα ασφαλείας είναι τρεις μήνες παλιά. Κοινώς και χωρίς πολλά λόγια αυτό σημαίνει ότι αρκετά από τα δεδομένα των χρηστών του squat.gr χάθηκαν. Παρόλαυτα, γίνονται ακόμα κάποιες προσπάθειες ανάκτησης των δεδομένων, το αποτέλεσμα των οποίων θα το γνωρίζουμε στα μέσα της επόμενης εβδομάδας. Βέβαια πρέπει να αναφέρουμε οτι οι πιθανότητες επιτυχίας αυτής της ανάκτησης είναι πολύ μικρές.


 


Σαν διαχειριστική ομάδα του squat.gr φυσικά έχουμε την ευθύνη για την ομαλή λειτουργία της υπηρεσίας και ως εκ τούτου όποια και αν ήταν η συγκυρία που μας έφερε σε αυτό το σημείο οι ευθύνες βαραίνουν εμάς και γι αυτό νιώθουμε υπόλογοι σε όλους τους συντρόφους/σες που εμπιστεύτηκαν αυτήν την υποδομή. Στη δεδομένη συνθήκη: υλική, τοποθεσίας, δυναμικής υπάρχουν αρκετά προβλήματα τα οποία και σκοπός μας ήταν να λυθούν τον Σεπτέμβρη, μετά από κάποιες συναντήσεις με τις συλλογικότητες με τις οποίες συνεργαζόμαστε . Οι καταστάσεις, όμως, μας πρόλαβαν και γιαυτό πρέπει να αναφέρουμε ότι ο σκοπός μας είναι το squat.gr να μεταφερθεί σε διαφορετική τοποθεσία χωρίς τα μειονεκτήματα της υπάρχουσας και με εντελώς διαφορετικό μοντέλο διαχείρισης που θα περιλαμβάνει περισσότερο κόσμο.


 


Αναγνωρίζουμε ότι η τωρινή κατάσταση είναι άκρως προβληματική, τόσο το να μην υπάρχει ηλεκτρονική παρουσία των συλλογικοτήτων στο διαδίκτυο, όσο και το να υπάρχει απώλεια περιεχομένου τριών μηνών. Σκοπεύουμε να επαναλειτουργήσει ο server, έστω και με μερικό περιεχόμενο, σε νέα τοποθεσία. Θεωρούμε αυτή την κατάσταση μεταβατική έως ότου να ολοκληρωθούν οι συζητήσεις σχετικά με το μοντέλο διαχείρισης και την οριστική τοποθεσία του server. Θα ενημερώσουμε με νέα ανακοίνωση μόλις πληροφορηθούμε για το εφικτό της ανάκτησης του συνόλου των δεδομένων.


 


Συντροφικά και απολογητικά


η διαχειριστική ομάδα του squat.gr






*Για επικοινωνία μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το forum των e-ποδομών