Κρυπτογραφημένα login στο dashboard

Μετά απο αιτήματα χρηστών για κρυπτογραφημένες/”ασφαλείς” συνδέσεις στο πάνελ διαχείρισης του wordpress και μετά από αρκετή μελέτη προσθέσαμε στο σέρβερ το πρωτόκολλο ssl που υλοποιεί αυτή τη λειτουργία.

Τώρα πιά οι συνδέσεις στο dashboard του wordpress θα γίνονται υποχρεωτικά κρυπτογραφημένες.

Το https δηλαδή http μεσω ssl δέν είναι πανάκεια οσων αφορά την ασφάλεια των “e-συναλαγών” και θα πρέπει να έχετε το νου σας σε κάποια πραγματάκια για τα οποία θα στηθεί ένας οδηγός στο εγγύς μέλλον.

Όταν συνδεθείτε πρώτη φορά στο dashboard μέσω κρυπτογραφημένης σύνδεσης ο browser σας θα γκρινιάξει ότι μάλλον η Αρχή Πιστοποίησης(Certificate Authority ή CA) δέν είναι αναγνωρισμένη οπότε και μπορει να μην είναι ασφαλής. Αγνοήστε το μήνυμα και προσθέστε το CA στην λίστα των έμπιστων CA’s στον browser σας απλώς απαντώντας θετικά στο μήνυμα που σας εμφανίζει (Μερικοί browsers αναφέρουν αυτή τη διαδικασία ως “προσθήκη εξαίρεσης”).

Επιπλέον κάποιοι παλαιότεροι browsers χρειάζονται 1-2 βήματα παραπάνω για την προσθήκη του πιστοποιητικού. Εάν χρησιμοποιείτε παλαιότερους browsers και παρουσιάζονται προβλήματα στείλτε ένα μαιλ στο support(at)squat.gr για να σας βοηθήσουμε με την διαδικασία.